SES YALITIM SÜNGERİ

Ses ortamda yayıldığında zamanla ciddi bir ses ortaya çıkabilir.Bu durumu önlemek için ses yalıtımı uygulamaları yapılır. Ses bir ortamda yayılırken önüne bir engel çıktığı zaman, diğer fiziksel olaylar gibi davranır. Yani sesin bir bölümü çarparak geri yansır. Bir bölümü önünde bulunan engel tarafından yutulur. Bir kısmı da önünde bulunan engelin diğer tarafına geçer. Bu sebeple her malzemenin bir ses yutma potansiyeli vardır. Ses yalıtımı yapılırken bu ses yutma potansiyelleri en yüksek olan maddeler kullanılır.Bunlar ses yalıtım süngerleri,ses kesici süngerler,bariyerli süngerler gibi.

Ses Yalıtım Süngeri

Ses yalıtım malzemesi grubundan olan süngerler uygulamalarda en sık kullanılan ürünlerdendir.Akustik düzenlemeler için akustik sünger, ve ses yalıtım süngeri Yüksek sesleri kesmek, izolasyonunu yapmak için ise bariyerli süngerler,orta derecedeki sesleri kesmek için bondex süngerpan kullanıllır. Ses izolasyonu sağlamak ciddi bir iştir kullanılan malzeme eğer sünger ise duruma göre bir cihaza yapılacak ses yalıtım uygulamasında makinenin çalışma performansını etkilemeyen mümkünse yanmaz yalıtım süngerleri ile uygulama yapılması gerekmektedir. Ses yalıtım süngerleri ile yalıtım sağlanması isteniyorsa en kalın ve yoğun nicelikte olan sünger daha çok performans sağlayacaktır.

Ses Kesici Yalıtım Süngeri

Sesin bir yerden bir yere geçişini direkt olarak engelleyen etkili ürünlerin birleşiminden oluşan ses kesici yalıtım süngeridir. Rebonded Bondeks Süngerpan dediğimiz yoğun sünger ile epdm ağır kurşun bariyerin birlikte uygulanması güçlü bir ses yalıtım ürününü ortaya çıkartmakla beraber çok yüksek frekanslı seslerin geçişi engellenecektir.

SES YALITIM UYGULAMASI

Yapıştırma için özel solid sıvı yapıştırıcısını önermekteyiz. Uzun ömürlü bir uygulama sağlamaktadır. Yapıştırıcısı m2' ye 200 gram kadar gelecek kadar kullanılmalıdır.
Yapıştırma işlemi yapılırken akustik sünger ile yapıştırılacak yüzeye ince bir film tabakası oluşturulacak kadar sıvı yapıştırıcı sürülür. Ardından yapıştırıcının kuruması için 1-2 dakika yeterli olucaktır. Daha sonra ise akustik sünger yapıştırılacağı yüzeye homojen bir şekilde hafifçe elle preslenerek yapıştırma işlemi tamamlanır.
Bu işlem her yüzey için ayrı ayrı yapılmalıdır. Uygulamanın yapıldığı yer bir hava kanalıysa tüm iç yüzler akustik sünger ile kaplandıktan sonra uygulama tamamlanmış olur. Burada önemli olan, uygulama yapılan yüzeylerin tamamen malzeme ile kaplanmasıdır. İşlem bittiğinde uygulamanın yapıldığı yerlere bakıldığında tamamen malzeme gözükmeli açık bir yer kalmamalıdır.



AKSA ACOUSTIC SES YALITIM ÜRÜNLERİ VE AKUSTİK DÜZENLEME